Een houten plank aan de muur is een leuke oplossing voor het creëren van meer uitstraling aan een tot nu toe kale en steriele muur.

Mogelijkheden om de plank aan de muur te hangen zijn er genoeg, hier is gekozen voor een blinde bevestiging. De plank en de spulletjes erop krijgen zo alle aandacht.

Deze drijf houten plank van 166,5 cm lang en 5,5 cm dik lijkt gemaakt voor dit muurtje. De plank komt prachtig uit en complementeert de ruimte op een warme manier. Met de juiste details en kleuren maak je er één geheel van.

Tips om een verweerde plank strak aan een muur te bevestigen

Zoals je ziet is deze plank aan de onderkant flink verweerd, er is veel hout weg van de oorspronkelijke plank. De bovenkant is gelukkig vlak en daarom perfect als wandplank voor mooie spulletjes.

Om deze flink verweerde plank toch strak een de muur te maken zijn de volgende stappen gedaan.

Dit gereedschap heb je daarvoor o.a nodig: een 12mm slangenboor, een 3mm extra lang universeel boortje en 2 houtbeiteltjes.

Werkwijze onzichtbaar aan de muur maken:

  1. Voor extra stevigheid, omdat de houten plank zo verweerd is, schroef je vanaf de achterkant 4 stuks M6 schroeven van 12cm in de plank met zo’n 30cm tussenruimte. Dit maakt de plank weer stabiel.
  2. Maak een mal om zeker te weten dat je recht in de plank boort.
  3. Boor met de slangenboor twee gaten voor verstelbare wandsteunen.
  4. Vervolgens met de houtbeitels de ruimte uithakken voor de bevestiging van de verstelbare wandsteunen en de plank aan de muur bevestigen.

Project geslaagd! Beste klant bedankt voor het delen van de informatie en de mooie foto’s!

 

Shop hieronder drijfhouten planken: